8 tips die u helpen bij de keuze van uw schoonmaakbedrijf

Natuurlijk vindt men bij SBH ook dat u bij hen moet zijn voor het beste schoonmaakbedrijf in Limburg. Maar hoe scheidt u nu het kaf van het koren en hoe vindt u goede schoonmakers voor onderhoud van uw leef- of werkomgeving? Interieurverzorging en ander reinigingswerk lijkt immers gemakkelijker dan het is. Heeft u het stofzuigen zelf nooit een dag (of zelfs meerdere dagen) uitgesteld? Goed en degelijk schoonmaakwerk zit ‘m vooral in het vermogen dezelfde werkzaamheden steeds opnieuw voldoende gemotiveerd te kunnen uitvoeren. Bij een professionele schoonmaakorganisatie gebeurt dat.

8 NUTTIGE TIPS DIE U HELPEN UW SCHOONMAAKBEDRIJF TE VINDEN

 

  1. Vraag uw contactpersoon de woon- of werkruimte te bezoeken en te beoordelen. Deze moet een redelijke schatting kunnen geven van de benodigde tijd voor het verrichten van de schoonmaakwerkzaamheden en daaraan verbonden kosten (materialen al dan niet inbegrepen). Vergelijk deze met uw eigen of eerdere ervaring en laat u niet direct verleiden door de beste prijs!
  2. Vraag naar welke onderdelen van de schoonmaakservice zijn inbegrepen in de dienstverlening en wat de meest voorkomende meerwerkkosten zijn. Ook kunt u vragen naar de frequentie waarop u waarschijnlijk met deze meerwerkkosten geconfronteerd zult worden.
  3. Vraag uw schoonmaakbedrijf naar de materialen en middelen die gebruikt worden. Een vakman kan u overtuigend uitleggen waarom hij (uitsluitend) werkt met de middelen van zijn keuze. Noem een paar middelen waar u zelf mee werkt of waarvan u weet dat ze gebruikt worden en waarom. Een goed schoonmaakbedrijf zal zonder de producten af- te kraken u overtuigend kunnen uitleggen waarom hij het eerder genoemde reinigingsmiddel verkiest.
  4. Het vinden van goed (en vooral gemotiveerd) personeel is een van de grootste problemen in de schoonmaakbranche. Vraag dus wie er bij u komt schoonmaken, hoe lang deze persoon of personen werkzaam zijn bij het bedrijf, welke hun meest gemaakte fouten zijn en hoe groot de kans/frequentie is dat u met ander/nieuw schoonmaakpersoneel geconfronteerd zult worden. 
  5. Vraag wie uw vaste contactpersoon is bij het schoonmaakbedrijf en wat de procedure zal zijn wanneer u een klacht meldt over de kwaliteit van de verrichte schoonmaakwerkzaamheden. 
  6. Vraag naar referenties en controleer deze. Zo krijgt u een beeld van de stijl van werken en deskundigheid van de mensen.
  7. Controleer de website van het bedrijf, zoek het bedrijf op in Google maps (hierin zijn ook vaak recensies te vinden) en controleer nuttige informatie die men op de website vermeld.
  8. Zodra u bijna overtuigd bent dat u de juiste schoonmaakorganisatie gevonden heeft, kan het wellicht (ook afhankelijk van de omgeving waarin het personeel de werkzaamheden zullen gaan verrichten) verstandig zijn te vragen om een VoG (verklaring omtrend gedrag). Deze worden vervolgens door het personeel bij de gemeente aangevraagd.

Terug naar nieuwsoverzicht

CONTACT OPNEMEN?

  • Populair

  • Recent