Effecten van woningontruiming

Vaak is een woningontruiming een emotionele zaak. Dit komt omdat vaak een ingrijpende persoonlijke gebeurtenis de aanleiding hiervoor is. Hierbij gaat het om overlijden, emigratie, uitzetting, faillissement of een echtscheiding. Of misschien wegens een verhuizing naar een bejaardenhuis, of vanwege een huwelijk of samenwoning. Door de emotionele impact en de hoeveelheid tijd die het kost wordt het ontruimen van de woning daarom steeds vaker aan een specialist overgelaten.  

 

WONINGONTRUIMING EN HAAR EFFECTEN

Het leegmaken van een huis is niet zo simpel. Vooral niet na een ingrijpende gebeurtenis. Daarbij heeft u vaak al genoeg andere dingen aan uw hoofd. Een huisontruiming is meer dan alleen de kamers leegmaken want emoties spelen hierbij een grote rol. In een woning zijn persoonlijke dingen aanwezig. Deze hebben vaak een grote emotionele waarde. Er kan ook sprake zijn van waardevolle voorwerpen of belangrijke papieren. Een ontruiming heeft een grote invloed op de bewoners en op andere betrokkenen. Het is dan ook belangrijk dat er met zorg en respect met de mensen en de spullen wordt omgegaan.
 

PROFESSIONELE ONTRUIMING

Een woningontruiming kost vaak veel tijd en is vaak zowel geestelijk als ook fysiek zwaar. Daarom wordt dit steeds vaker aan een professioneel bedrijf opgedragen. In overleg met de betrokkenen wordt de woning leeggehaald en schoon gemaakt. De inboedel wordt grondig bekeken en uitgezocht. Natuurlijk wordt er voorzichtig met de huisraad omgegaan. De bezittingen die bewaard moeten blijven worden naar hun nieuwe plek verhuisd. De spullen die weg mogen worden netjes afgevoerd. Zodra de woning is leeg en schoon is, is deze weer klaar voor de verhuur of de verkoop.
 

HULP NODIG BIJ HET ONTRUIMEN VAN EEN WONING OF BEDRIJFSPAND?

Wilt u de last en de zorg van een woningontruiming uit handen geven en zoekt u daarbij begeleiding van het begin tot het eind? Als u wilt dat uw ontruiming op een goede manier gebeurt, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij zijn gespecialiseerd in woningontruiming in Roermond en omgeving. Voor het leegruimen, afvoeren en reinigen van woningen kunt u terecht bij SBH schoonmaakdiensten.

  • Populair

  • Recent